Salat, Sauce/dressing mm

Karamelliserede solsikkekerner

Karamelliserede solsikkekerner giver et lækkert crunch til en god salat

Jeg forsøger altid at tilfredsstille flere sanser i min madlavning – der skal være farver, smage og forskellige teksturer for at et måltid er i top. Et lille drys på desserten, salaten eller suppen kan være det, der sætter prikken over i’et.

Ofte bruger jeg croutoner, ristede mandler, sorte sesamfrø eller et grønt drys – alt efter hvad der passer til retten eller hvad jeg lige har tid til og tilgængeligt i skabene.

En oplagt mulighed er karamelliserede solsikkekerner. De tilfredsstiller behovet for både crunch og lidt sødt og så er de hypernemme at lave.

Karamelliserede solsikkekerner giver et lækkert crunch til en god salat

Karamelliserede solsikkekerner giver et lækkert crunch til en god salat

Karamelliserede solsikkekerner

  • 50 g solsikkekerner
  • 2 tsk honning
  • 1 tsk vand

Sådan gør du

  1. Rist solsikkekernerne på en tør pande. De skal have ca. 5-7 minutter ved mellemvarme. Når de begynder at blive godt varme, starter ristningen. Så vær over dem og sørg for at ryste dem godt rundt så snart de viser lidt brune kanter. Det går hurtigt meget stærkt når først de er varme!
  2. Sluk for blusset når kernerne er ristet som du vil have dem.
  3. Tilsæt honning og vand og rør rundt til vandet er fordampet. Det tager kun et øjeblik.
  4. Hæld kernerne fra panden over på en tallerken eller et spækbræt og lad dem køle af.
  5. Når kernerne er afkølet bliver de sprøde og lækre. Måske vil du bruge en kniv til at hakke dem fra hinanden ellers kan du “smuldre” dem fra hinanden med fingrene.

Tip: Tag kernerne af panden så snart de er færdige og vask straks panden af i varmt vand.