Lækkerier

Kanelkage med kaffeglasur – den bedste klassens time kage

Kanelkage med kaffeglasur er den bedste klassens time kage

Dennekage er bare en af de bedste der findes. Uhm, den er lækker og superpopulær hos alle! Den er lynhurtigt rørt sammen og bagt på 1/2 time.

Jeg kan på ingen måder tage æren for opskriften, den findes overalt på nettet. Flere steder går den under navnet “Den der du ved nok”.
Selv har jeg en gammel håndskrevet seddel, der er mindst 10 år gammel, så jeg aner faktisk ikke hvor jeg har den fra. Stort tak derfor til opfinderen ;o)

Opskriften her er til 24 personer. Du kan skalere ned, hvis der ikke skal være til helt så mange. Men du kan være helt sikker på at den nok skal blive spist, så lav da bare en stor portion. Den kan sagtens holde sig frisk et par dage.

Der skal bruges kærnemælk i opskriften. Det “sure” i kærnemælk fungerer godt sammen med natron. Du kan skifte kærnemælk ud med A38 eller yoghurt naturel. Og i en snæver vending går det måske også an med almindelig mælk.

Kanelkage med kaffeglasur

24 personer – en hel bradepande

Dej:

  • 250 g smeltet smør
  • 800 g sukker
  • 800 g hvedemel
  • 8 tsk stødt kanel
  • 4 tsk natron
  • 1 liter kærnemælk

Glasur:

  1. 100 g smør (behøver ikke være smeltet)
  2. 500 g flormelis
  3. 4 tsk vanillesukker
  4. 2 spsk kakao
  5. 8 spsk stærk kaffe
Kanelkage med kaffeglasur er den bedste klassens time kage

Kanelkage med kaffeglasur er den bedste klassens time kage

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Rør smeltet smør og sukker sammen. Tilsæt kærnemælken.
  3. Bland mel, kanel og natron og sigt det i den våde blanding. Vend det hele godt sammen.
  4. For en bradepande med bagepapir (eller smør den godt med smør eller flydende margarine) og hæld dejen deri.
  5. Bag kagen i 30 minutter midt i ovnen.
  6. Stik en kødnål, strikkepind eller lign. i midten af dejen for at tjekke om den er bagt. Hænger der våd dej ved, skal kagen have lidt længere.

Glasur

  1. Kom alle ingredienserne til glasuren i en gryde og rør det sammen på komfuret. Det skal ikke koge, blot “smeltes” sammen.
  2. Smør glasuren på kagen når den er kølet af.