Aftensmad

Indianergryde – nem alt-i-en gryde med svinekød og grønsager

Indianergryde er nem og dejlig aftensmad for hele familien

Til de travle dage, hvor det bare skal gå stærkt, men du alligevel gerne vil sætte et godt måltid på bordet, er indianergryde et supergodt valg. Alt laves i én gryde, så selv opvasken er nem.

Den er nem at gange op, hvis der pludselig er ekstra munde at mætte. Alternativt fungerer det rigtig godt med et stykke rugbrød til.

Som regel bruger jeg hakket gris eller blandet kalv/flæsk. Men gryden fungerer også fint med hakket kylling eller hakket okse.

Du kan lave den mere eller mindre spicy alt efter hvad familien er til.

Indianergryde – nem alt-i-en gryde med svinekød og grønsager

  • 500 g hakket gris eller kalv og flæsk*
  • 1/2 spsk karry*
  • 2 porrer eller 1 stort løg i tynde ringe*
  • 450 g skrællede kartofler* i tern
  • 3 dl vand*
  • 1/2 spidskål, svarende til 300 g
  • 200 g gulerødder*, revne
  • 1 karton madlavningsfløde*
  • 3 spsk mangochutney*
  • 2 tsk sambal oelek* eller 1 rød chili, finthakket
  • 1,5 tsk salt og 1 tsk peber.*

*Ingredienser fra basislager

Sådan gør du

  1. Hakket kød, porrer/løg og karry brunes godt af i en gryde.
  2. Kartofler skrælles og skæres i mindre tern. Kom dem i gryden sammen med vand.
  3. Bring i kog og læg låg på. Lad simre i ca. 5 minutter.
  4. Skræl gulerødder og riv dem på den grove side af rivejernet. Snit spidskålen fint. Kom begge dele i gryden og læg låg på efter du har rørt det hele godt sammen.
  5. Når kål og gulerødderne er faldet helt sammen – efter ca. 5 minutter – tilsættes fløde, mangochutney og sambal eller chili og røres godt rundt. Lad det koge igennem ganske kort.
  6. Smag til med salt og peber samt lidt mere sambal, karry eller mangochutney efter behov.
  7. Stil mangochutney’en på bordet ved servering.
Indianergryde er nem og dejlig aftensmad for hele familien

Indianergryde er nem og dejlig aftensmad for hele familien