Aftensmad

Gumbo – risret med pølser og kylling

Gumbo klar til servering

En rigtig kreolsk gumbo er en lækker sag med krydrede pølser, kylling og store rejer i en ligeså krydret sovs.

Min gumbo er derimod mere en gryderet med god mulighed for at få tømt køleskabet og ryddet fryseren for de pølser, der ikke endte på grillen i sommer.

Gumbo med pølser og kylling

"Gumbo" er en meget nem gryderet med en basis af ris, kylling og pølser. Tilsæt majs og gulerødder eller brug de grønsager, du har i køleskabet eller fryseren.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 4 store pølser i skiver*
  • 2 kyllingefilet i tern*
  • 1 finthakket løg*
  • 4-5 gulerødder skåret i mønter*
  • 1 dåse majs eller tilsvarende friske fra en majskolbe*
  • 150 g fintsnittet spidskål
  • 1 dåse hakkede flåede tomater*
  • 2 1/2 dl ris*
  • 5 dl vand*
  • 1 boullionterning* brug kylling- eller grønsagsbouillon
  • 2 tsk paprika*
  • 2 tsk karry*
  • 1/2-1 tsk chilipulver eller cayennepeber*
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Rist pølseskiverne i en dyb pande eller stor gryde. Tilsæt løg og kylling når pølserne begynder at få en fin stegeskorpe.
  • Steg et par minutter til pølser og kylling har fået lidt farve og løgene er bløde.
  • Tilsæt krydderier samt salt og peber.
  • Tilsæt grønsager, flåede tomater, ris, vand og boullionterning.
  • Lad det hele simre 15-20 minutter til risene er møre.
  • Hold øje med, at retten ikke koger tør og brænder på. Tilsæt evt lidt mere vand.
  • Smag til med salt og peber.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

*Ingredienser fra basislager

Gumbo før kogning
Gumbo laves nemt med alt i én gryde. Det sparer på opvasken.

Sådan laver du gumbo

Portionen her er rigelig stor og kan sikkert række til 2 middage, hvis sulten ikke er alt for stor. Eller som frokost til dagen efter.
Gumbo er også nem at skalere op, hvis der er mange munde at mætte – suppler med ris og ekstra grønsager. Så er det også en rimelig billig ret til mange.
Server evt. med brød.

Hvis du starter med at riste pølserne, vil de få en fin stegeskorpe, der giver smag. Kyllingen behøver ikke få stegeskorpe og behøver faktisk heller ikke stege særlig længe før du putter de resterende ingredienser i. Da hele retten koger 15-20 minutter, er det rigeligt til at tilberede kyllingen tilstrækkeligt.

Jeg bruger sædvanligvis ikke fedtstof når jeg steger pølser. Jeg rører godt i dem, så de ikke brænder fast i panden. Du kan dog altid komme en smule stegeolie eller smør på panden, hvis du har det fint med det.

Jeg har brugt majs og gulerødder samt en lille rest spidskål fra køleskabet. Brug de grønsager du har. Det kan være porre, kål, ærter, bønner i mindre stykker, broccoli, peberfrugt osv.