Morgenmad og brød

Grønsagsfladbrød

Grønsagsfladbrød

Grønsagsfladbrød er et sundere alternativ til burgerbolle, sandwichbrød eller pizza.

De er en fantastisk måde at få listet en masse grønsager indenbords samtidig med man spiser en snasket burger. Brødene er ikke sprøde, men de er en supergod erstatning for “rigtig” brød, hvis du gerne vil være sund, men alligevel vil have noget, der ligner en burger eller en sandwich.

Alle grønsager kan bruges, så kig hvad du har i grønsagsskuffen. Du kan bruge en eller flere slags. En supernemt måde er at bruge en pose blandede grønsager fra frost, f.eks. en broccoliblanding eller en blomkålsblanding.

De grønsager du bruger, går igen på farven på grønsagsfladbrødet.

Brug grønsagsfladbrød til en grønsagsfladbrød med grillbøf og karameliserede løg eller nyd en flæskestegssandwich med en lidt sundere samvittighed.

Grønsagsfladbrød

Brug grønsagsfladbrødene som top og bund i burgere eller i sandwich. Du kan bruge alle slags grønsager, også en pose fra frost. Brødene kan fryses og lunes i brødristeren.
Antal 8 stk
Kategori: Tilbehør
Søgeord: burger, fladbrød, glutenfri brød, grønsagsfladbrød, sandwichbrød, sundere mad, sundt brød, vegetarisk

Ingredienser

  • 750 g blandede grønsager
  • 3 æg
  • 100 g hytteost
  • 150 g revet ost
  • 3 spsk HUSK
  • 1 tsk salt
  • 1/2 spsk oregano

Sådan gør du

  • Hak eller riv grønsagerne eller kør dem i foodprocessoren til de er findelt.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hele sammen til en homogen masse.
  • Fordelt massen på 8 klatter på bageplader med bagepapir – 4 klatter på hver plade. Læg et stykke bagepapir ovenpå og tryk massen flad.
  • Bag fladbrødene i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter eller til de er gyldne.
Grønsagsfladbrød
Farven på grønsagsfladbrødene afhænger af de grønsager du bruger

TIP! Hvis du bruger frosne grønsager til grønsagsfladbrød, så tø dem op først og klem så meget vand som muligt ud af dem inden du blender.

Farven på grønsagsfladbrød afhænger af de grønsager du bruger