Forret, Frokost

Grønne kikærtevafler

Grønne kikærtevafler med kylling

Brug de her skønheder til en let forret eller en skøn frokostret. Kikærterne gør, at mætheden er god, så fyldet/toppingen behøver ikke fylde voldsomt meget. Ærterne giver en smuk, let grøn farve, som er fantastisk til gæstemad.

  • Server med f.eks. salat, pulled chicken med lidt god mayonnaise eller en ærtehummus.
  • Vaflerne er også gode skåret i mindre stykker og serveret med lakserilette som forret.
  • Eller lav en tunsalat og læg vaflerne sammen om den.

Jeg bruger et “Tefal Snack” vaffeljern, og portionen her giver 4 dobbelte vafler, så der er til både top og bund til 4 personer. Du kan også lave 8 anretninger til f.eks. forret, som jo ikke skal mætte så meget.

Alle ingredienser til vaflerne kommes i en blender eller foodprocessor. (Husk at komme det mest flydende i bunden af blenderen). Hvis massen bliver for tyk, så den er svær at hælde ud af blenderen, så tilsæt en smule vand for at gøre massen lidt mere lind.

Til vaflerne her bruger jeg kikærtemel. Jeg synes bare det smager rasende godt og så er det glutenfrit for dem, der godt kan lide det. Kikærtemelet kan dog skiftes ud med helt almindeligt hvedemel. Eller du kan eksperimentere med HUSK loppefrøskaller.

 

Grønne kikærtevafler

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 æg
  • 1 dåse kikærter
  • 200 g grønne ærter eller edamamebønner
  • 2 spsk kikærtemel
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/4 tsk cayennepeber eller stødt chili
  • Lidt fedtstof til bagning gerne smør- eller oliespray

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne til vaffeldejen i en blender eller en foodprocessor. Kør til massen er helt glat.
  • Hvis massen er svær at få ud af blenderen, så tilføj et par spiseskefulde vand.
  • Opvarm vaffeljernet, kom lidt fedtstof på og læg 1/4 af dejen i jernet.
  • Bag til vaffelen er lysebrun. Gentag, så du har 4 dobbelte vafler.
Forslag til fyld: Pulled kylling, tyndtskåret blomkål og gulerod, ristede kikærter og ærtehummus. Dryp med persilleolie.

Forslag til fyld: Pulled kylling, tyndtskåret blomkål og gulerod, ristede kikærter og ærtehummus. Dryp med persilleolie.