Grønkålschips
Kan chips være sunde? Ja, det kan de i hvertfald!
Måske lyder “grønkålschips” ikke så tillokkende, men det er bare indtil du har smagt dem. De knasende sprøde grønkålsblade bliver endnu sprødere og meget smagfulde af at komme en tur i ovnen.
Vi spiser dem gerne som tilbehør til alt muligt, hvis altså ikke de serveres før middagen med et glas kølig hvidvin. Pres f.eks. at give dem til lasagnen, til flæskestegen eller til den oksesteg du serverer for gæsterne en lørdag aften. Det vil de garanteret sætte pris på.
Grønkålschips
- 400 g grønkål
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk groft salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skyl grønkålen meget grundigt, gerne i flere hold vand.
- Rib de grove stilke af og læg bladene i en pose.
- Dryp olivenolie over og tilsæt salt. Ryst posen rigtig godt, så olie og salt fordeler sig på al grønkålen. Gør det evt ad 2 omgange.
- Fordel grønkålen på en bageplade med bagepapir og stil den i ovnen i ca 12-15 minutter.
- Hold øje med grønkålschips’ene undervejs. De må gerne blive brune i kanten, men ikke sorte. Vend gerne rundt i dem undervejs.
- Server grønkålschips straks de er kølet af.
Smagte lækkert – jeg var dog nogle steder lidt for gavmild med saltet, eller fik det ikke fordelt jævnt nok 😉
Og så skal man godt nok holde øje med det – for der gik ikke mange minutter fra “næsten færdig” – til “godt og vel færdig” 😉
Men dem der ikke blev forkullede, de smagte rigtig godt. Så jeg prøver igen, og lærer af mine fejl 😉
Hej Simon
Hvor godt at du selv gav dig i kast med de sprøde chips. Dejligt at kunne inspirere
Ja, der kan hurtigt komme for meget salt på. Der kan jo efter-saltes, hvis man ikke får puttet nok på fra start. Så hold hellere igen fra start.
Håber der trods alt blev nogle “ikke-brændte”