Aftensmad

Fyldte squash

Fyldt squash

Fyldte squash er en dejlig måde at få masser af grønsager på. Samme opskrift kan bruges til fyldte peberfrugt.

Vi spiser dem med en fyldig salat baseret på grillet aubergine til. Auberginen kan selvfølgelig udelades, eller du kan erstatte den med andet godt fyld. Du kan også servere pasta til, evt med en ekstra portion tomatsovs.

For at få lidt fyld, tilsætter jeg lidt quinoa til kødsovsen. Dette kan undlades eller erstattes med ris, bulgur eller pasta. Sørg blot for at koge kødsovsen længe nok til at det bliver mørt.

Fyldte squash

  • 4 små eller 2 meget store squash
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 portion tomatsovs
  • 1 dl quinoa
  • 200 g revet ost

Salat

  • 1 aubergine
  • 1/2 pose spinat
  • 1 stor snack-peber eller tilsvarende almindelig peberfrugt
  • 200 g feta

Sådan gør du

  • Skær auberginen i skiver på tværs og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie og drys med salt.
  • Stil pladen i ovnen med grillen tændt. Pas på! Bagepapiret må ikke komme i nærheden af grill-elementet!
  • Grill auberginerne i 5-7 minutter, vend dem og grill igen et par minutter. Hold øje med at de ikke bliver for mørke – pludselig kan det gå stærkt. Tag pladen ud og lad auberginerne køle lidt af.
  • Stil ovnen på 200 grader.
  • Sæt kødet over til bruning i en gryde.
  • Halver squash og tag midten ud (det bløde) evt med en ske. Skær det i små tern og tilsæt det i gryden med kød.
  • Tilsæt quinoa og tomatsauce. Tilsæt måske lidt vand – alt efter hvor meget væde, der er i tomatsaucen.
  • Kog det godt sammen i ca. 10 minutter.
  • Læg squashen i et ildfast fad og fyld dem med kødsovsen. Top med revet ost.
  • Sæt fadet i ovnen i ca. 25 minutter ved 200 grader. Bliver osten for mørk, kan du lægge et stykke staniol over.
  • Server de fyldte squash med de grillede auberginer sammen med de øvrige ingredienser til salaten.

 

 

Tip! Har du ikke tomatsauce i fryseren bruger du 1-2 dåser flåede, hakkede tomater, 1 finthakket løg og godt med oregano. Tilsæt også gerne 2 groftrevne gulerødder.