Morgenmad og brød

Fyldte brunchbrød

Brunchbrød

De fyldte brunchbrød er gode til en god solid morgenmad. De fyldes med tomat, spinat, skinke og æg inden de gratineres i ovnen.

Som brød kan du bruge helt almindelige kuvertflutes, som købes frosne i supermarkedet. De er ikke særlig store, så du skal beregne 2 stk per person, hvis de skal mætte.

Du kan også bage dine egne brød. Lav nogle store boller dagen før f.eks. fra opskrift på langtidshævede boller. Lav dem dobbelt så store, som du ellers ville gøre.

Det fyld du tager fra brødene, kan du bruge i en gazpacho eller lav dem til croutoner og server dem til cæsarsalat eller tortellini/tomatsuppe.

Det kan ske, at æggene flyder ud over kanten på brødene. Så sørg for at der er en god kant, så der er plads i “hullet” til al fyldet. En mulighed er også at piske æggene sammen og blande dem sammen med fyldet inden du kommer det i brødene. Det give en lidt anden effekt, men smager stadig godt.

Fyldte brunchbrød

De fyldte brunchbrød er gode til en god solid morgenmad. De fyldes med tomat, spinat, skinke og æg inden de gratineres i ovnen.
Antal 8 stk
Kategori: brunch, Morgenmad
Søgeord: brunch, fyldte brød, Gæstemad, æggefyld

Ingredienser

  • 2 store champignon
  • 4 cherrytomater eller 2 almindelige tomater
  • 6 små kugler frossen spinat
  • 50 g skinke
  • salt og peber
  • 8 brød evt miniflutes
  • 8 æg
  • smeltet smør
  • revet ost

Sådan gør du

  • Skyl champignon grundigt og hak dem i mindre stykker
  • Skær tomater i mindre bidder
  • Optø spinaten og knug al væden ud af dem
  • Skær skinken i små tern. Hvis du bruge wkinetern, så hak dem i mindre stykker.
  • Bland champignon, tomater, spinat og skinke med salt og peber.
    Brunchbrød
  • Skær et låg af brødene og udhul dem så meget som muligt.
  • Tænd ovnen på 180 grader almindelig varme
  • Fordel fyldet i brødene.
  • Slå et æg ud af gangen i en lilel skål eller glas. Hæld det derfra over fyldet.
  • Stil brødene i et ildfast fad og placer det i midten af ovnen.
  • Bag brødene i ca. 10 minutter udækket. Dæk herefter med alufolie og bag yderligere 20 minutter. Brødene er færdige når æggehviden er fast.

TIP! Er brødene meget små, så lav 2 pr. person. Æggene kan piskes let sammen og hældes over fyldet i stedet for at komme dem hele i brødet.

Brunchbrød
De fyldte brunchbrød er gode til en god solid morgenmad. De fyldes med tomat, spinat, skinke og æg inden de gratineres i ovnen.