Aftensmad

Fyldt spidskål med oksekød

Fyldt spidskål

Opskrift på fyldt spidskål med oksekød

Til den sunde og nemme aftensmad er fyldt spidskål med oksekød et glimrende valg. Lav fyldet efter opskriften eller brug en rest kødsovs.

Spidskål kan fås hele året og bliver her brugt som “beholder” for en gang kødsovs. Når det hele bliver bagt i ovnen bliver spidskålen mør, men bevarer sin sprødhed uden at være for “kålagtig”. Gratineret med ost og serveret med en lille salat, er det et superlækkert og afbalanceret måltid.

Fyldt spidskål
Fyldt spidskål med oksekød er en dejlig nem og sund ret. Lav kødet efter opskriften eller brug en rest kødsovs.

Har du ikke en rest bulgur eller ris, kan du hurtigt koge en lile portion: Kom 1½ dl bulgur eller ris i en gryde med 3 dl letsaltet vand. Kog op og lad det stå ved svag varme i 12 minutter under låg.

Du kan også undlade helt at komme ris eller bulgur i kødsovsen. Server det evt ved siden af i stedet.

Bruger du en rest kødsovs er der måske også lidt pasta tilbage. Det kan fint ryge med som fyld.

Fyldt spidskål med oksekød

Fyldt spidskål med oksekød er en dejlig nem og sund ret. Lav kødet efter opskriften eller brug en rest kødsovs.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad
Søgeord: Fyldt spidskål, Restemad, sund aftensmad

Ingredienser

  • 2 spidskål
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 dåse hakkede, flåede tomater
  • 1 finthakket løg
  • 1 fed presset hvidløg
  • 3 tsk tørret oregano eller basilikum
  • dl kogt ris eller bulgur
  • revet ost
  • lidt koldt vand til bunden af fadet

Sådan gør du

Spidskål

  • Fjern de yderste blade fra spidskålene og kasser dem. Halver spidkålene på langs.
  • Tag det midterste af kålen ud, så du har en slags "skål"
    Fyldt spidskål
  • Hak eller riv det du har taget ud og gem det til fyldet
  • Læg de 4 halve spidkål i et ildfast fad (eller på en bageplade med bagepapir) med skærefladen opad. Hvis de ikke kan stå lige, så skær et lille snit af bunden, så den bliver mere lige. Kom en smule vand i bunden af fadet.

Fyld

  • Brun det hakkede kød sammen med løg i en gryde ved god varme
  • Tilsæt hakket spidskål, hvidløg, flåede tomater og krydderier
  • Lad det koge i ca 5 minutter.
  • Tilsæt kogt bulgur eller ris og varm det hele godt igennem
  • Smag til med salt og peber efter smag
  • Fordel fyldet i de 4 halve spidskål og drys med revet ost efter smag
    Fyldt spidskål
  • Sæt fadet i ovnen og bag spidskålene i ca 30 minutter ved 200 grader almindelig varme

Andre gode retter med spidskål

Spidskål er en af de absolut mest populære grønsager hjemme hos os. Jeg har det altid i køleskabet. Det er så nemt at snitte til en nem salat ligesom det er supergodt at bruge som fyld, der gør mange retter lige lidt grønnere. Her er nogle bud på andre retter, hvor spidskål har fået lov at spille en hovedrolle

Spidskålspakker som i kåldolmer Spidskålpakker som kåldolmer

Pad Thai med kylling og spidskål Pad Thai med kylling og spidskål

Rispilaff med kylling og spidskål - onepot Rispilaff med kylling og spidskål – onepot

Oksekød i rød karrykål Oksekød i karrykål