Flødekyssede kantareller med gnocchi og kylling
Kantareller er en delikatesse! De kan hentes i skoven i det tidlige efterår, eller du kan være heldig at kunne købe dem ved boder i vejkanten. Ellers ligger de i supermarkedets køledisk.
Og kan du nu ikke få fat i kantareller – om det er udenfor sæson eller andet – så kan du sagtens skifte ud med andre svampe eller blot helt almindelige champignoner.
Her har jeg brugt gnocchi – små italienske kartoffelboller, der ligger i supermarkedets køledisk. Her kan du få 500 g for en flad tyver. Du kan sagtens skifte gnocchi ud med pasta, brug gerne en god, frisk udgave.
Du kan vælge at bruge madlavningsfløde som jeg (fordi jeg altid har det på lager) eller du kan gøre noget ekstra godt for retten – og dig selv – ved at bruge piskefløde i stedet. Uhm!
Flødekyssede kantareller med gnocchi og kylling
- 1 pakke gnocchi (500 g)
- 400 g kyllingeinderfilet (2-4 stk pr. person)
- 300 g kantareller, eller samme mængde svampe/champignon
- 1 spsk smør til stegning (alternativt olivenolie)
- 1 finthakket løg, evt forårsløg (2-3 stk)
- 2½ dl fløde
- 1 spsk hakket frisk timian eller 1 tsk tørret
- Salt og peber
Sådan gør du
- Grill kyllingeinderfileter på en grillpande eller steg dem på en pande. De skal have 3-4 minutter på hver side. Drys med salt og peber.
- Kog gnocchi efter anvisning på pakken. De skal kun have ca. 3 minutter.
- Smelt smørret i en gryde. Steg løget til det er blankt.
- Tilsæt kantareller og steg dem i max. 3 minutter. Bruger du champignon, skal de have lidt længere (til de har “smidt” væsken).
- Tilsæt fløde og timian og lad det koge en smule ind. Smag til med salt og peber.
- Server gnocchi med kantarelstuvningen, læg kyllingeinderfilet ovenpå og drys med friskhakket, bredbladet persille.