Aftensmad, Frokost

Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich

Steg en kæmpe flæskesteg og få mad til flere middage på én gang. Middag nr. 2 er denne sandwich med fyld af flæskesteg med sprøde svær og dertil masser af grønt – foruden det klassiske tilbehør med rødkål og agurkesalat.

Selvom du steger flæskestegen dagen før, kan du sagtens genskabe de sprøde svær ved at give stegen ca. 10 minutter i ovnen ved 225-250 grader. Hold øje med hvornår sværen begynder at boble, så den bliver tilpas sprød, men ikke får for meget. Vigtigst er det, at du gemmer et helt stykke steg og ikke skærer den i skiver på dag ét.

Når sandwichen fyldes med gode sager som salat, peberfrugt og avocado bliver der rigeligt til et helt måltid. Er der plads til mere i maven, kan du altid toppe måltidet med ovnkartofler eller bønnefritter.

Flæskestegssandwich til 4 personer

  • 8 skiver flæskesteg
  • 4 grovboller
  • 2 snackpebre i tynde skiver
  • 2 avocado i tynde skiver
  • Frisk spinat eller anden type salat
  • Syltede rødløg eller frisk rødløg i tynde skiver
  • Rødkål
  • Agurkesalat
  • Mayonnaise
  • Evt. 4 træspyd

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 225 grader. Stil stegen i ovnen til sværen er boblet op og stegen er lun. Skær den i 8 skiver.
  2. Lun bollerne og smør dem med mayonnaise.
  3. Læg salat, avocado og peberfrugt  på underdelen.
  4. Læg rødkål, agurkesalat, rødløg og flæskesteg på overdelen. Flæskestegen “holder” nu på de øvrige ting, så de ikke falder af, når du vender overdelen om og lægger den på underdelen.
  5. Hold evt sandwich’en samlet med et træspyd.