Aftensmad

Farsfad med top af sprød kartoffelrösti

Frikadellefars i bunden blandet med grønsager og toppet med en sprød kartoffelrösti

Hvis du er glad for frikadeller, men har brug for lidt variation, så prøv at putte farsen i et fad og top den med revne kartofler. Vupti! Så har du en helt ny, variant og det endda som en alt-i-en ret, hvor både kød, kartofler og grønsager laves i ét fad. Nemt, hurtigt og hverdagsgodt!

Det går absolut hurtigst, hvis du kan rive kartoflerne i en food processor. Ellers må du have børnene med i køkkenet og sætte dem i gang med rivejernet mens du forbereder farsen.

Da alt er med i fadet, behøver der ikke være tilbehør til. Men du kan selvfølgelig lave en let salat til, om ikke andet, så for at få en anden tekstur sammen med.

 

Farsfad med kartoffelrösti

Tryl frikadellefarsen om til et lækkert alt-i-en-fad med indlagte grønsager og en sprød top af kartoffelrosti.
Antal 4

Ingredienser

Frikadellefars

  • 500 g hakket kalv og flæsk eller hakket gris
  • 1 finthakket løg
  • 1 æg
  • 3 spsk havregryn, mel eller rasp
  • 1 1/2 dl mælk
  • salt og peber
  • 200 g grønsager f.eks. edammamebønner, ærter eller en grønsagsblanding

Rösti

  • 750 g kartofler
  • salt og peber
  • lidt olie

Sådan gør du

  • Rør alle ingredienser til farsen sammen. Lad farsen hvile mens du laver resten.
  • Skræl kartoflerne og riv dem på den grove side af rivejernet. Brug gerne en food processer.
  • Skyl de revne kartofler godt, så al stivelse skylles af. Lad dem dryppe godt af - slyng dem evt rundt i et rent viskestykke.
  • Rør grønsagerne i farsen (de behøver ikke være tøet op forinden). Læg farsen i et dybt, ildfast fad.
  • Kom de revne kartofler ovenpå farsen. Drys godt med salt og peber og dryp med lidt olie.
  • Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter til kartoflerne er møre og brune ovenpå.   

TIP! Byt evt nogle af kartoflerne ud med blandede rodfrugter

Frikadellefars i bunden blandet med grønsager og toppet med en sprød kartoffelrösti

Frikadellefars i bunden blandet med grønsager og toppet med en sprød kartoffelrösti