Aftensmad

Flank steak fajitas

Flanksteak fajitas

Vil du servere et virkelig farverigt måltid, der minder om ferie, fest og farver? Så prøv denne flank steak fajitas.

Flank steak er et fantastisk stykke kød – det fås ofte på tilbud og tilberedningstiden er p.g.a. det tynde kød kun ganske kort. Ikke desto mindre er det både mørt og smagfuldt. Her får det smag fra en krydret marinade og som alt andet, der skal marineres bliver det kun bedre at stå så længe som muligt. På en travl dag kan marineringstiden dog kortes ned.

Jeg bruger fuldkornstortillas fordi jeg godt kan lide smagen og så fylder de bare ekstra godt i maven. Guacamolen findes i denne opskrift i 3 forskellige udgaver. Brug den du bedst kan lide. I denne ret foretrækker jeg den glatte udgave.

Flank steak fajitas

  • 1 flank steak på ca 500 g
  • 3 peberfrugter – gerne i forskellige farver
  • 1 squash
  • 1 rødløg
  • 1/2 spsk olie til stegning
  • 4-8 hvedetortillas (gerne fuldkorn)
  • 1/2 iceberg
  • 2 tomater i tern
  • Til servering: Guacamole og evt frisk koriander

Marinade:

  • 3 spsk olivenolie
  • 1/2 spsk Worchestershiresauce
  • 2 spsk limesaft
  • 1 presset hvidløg
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/4 tsk chilipulver eller cayennepeber
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber

 

Flanksteak fajitas er farverigt og fyldt med god smag

Flanksteak fajitas er farverigt og fyldt med god smag

Sådan gør du

  1. Rør ingredienser til marinaden sammen. Læg flank steak’s i en pose eller et fladt fad og kom marinaden på. Lad det stå i 1/2 – 1 time.
  2. Skær imens peberfrugter og squash i strimler og løget i tynde både.
  3. Lav guacamole og stil den på køl.
  4. Skær iceberg i strimler og tomat i små tern.
  5. Tag flank steaken op af marinaden. Opvarm en grillpande og grill flanksteak’en kort på hver side, så den får 3-4 minutter i alt. Lad den hvile.
  6. Opvarme en anden pande med lidt olie og steg rødløg, squashstænger og peberfrugtstrimler til de er bløde. Det tager ca 5 minutter.
  7. Skær flank steak’s i tynde skiver.
  8. Opvarm tortillas.
  9. Saml hver fajitas med skiver af flank steak, ristede grønsager, salat, tomat og guacamole.
  10. Pynt evt med frisk koriander.
Flanksteak fajitas på fuldkornstortillas

Flanksteak fajitas på fuldkornstortillas

Sådan varmer du nemmest tortillas: Læg tortillas på en tallerken. Læg et stykke køkkenrulle hen over til at opsamle fugt og dæk med en omvendt tallerken. Kom dem i mikroovnen ved fuld styrke i 2 minutter.