Lækkerier

Lun crumble med frugt

Lun crumble med frugt

Den allerbedste og absolut nemmeste dessert er her i huset en frugtcrumble. Den er supergod til gæster, for det hele kan forberedes i god tid, så fadet blot skal i ovnen.

Om sommeren sætter jeg nogle gange fadet på grillen, når bøfferne og pølserne er færdige. Om vinteren tager jeg en pose frosne bær ud af fryseren og nyder et strejf af sommeren på dessertbordet.

Du kan bruge både friske og frosne bær/frugter. På billedet har jeg brugt kirsebær, som jeg fandt i frysedisken i supermarkedet. Ellers bruger jeg gerne rabarber fra haven eller en blanding af solbær og jordbær. Solbærrene smager meget kraftigt, så de har godt af at blive blandet med de lidt mildere jordbær.

Min crumble er lavet med fuldkornsmel, havregryn, mandler og kokos. Det er med til at give fylde, smag og en skøn tekstur. Crumble laget bliver dejligt sprødt når det bliver bagt med smør. Er du ikke til fuldkornsmel, mandler eller kokos, kan du bruge almindeligt hvedemel og du kan undlade både mandler og kokos.

Crumble med frugt

Brug friske eller frosne bær til denne skønne dessert. Server med creme fraiche rørt op med lidt vaniljesukker.
Antal 4 Personer

Ingredienser

  • 100 g mel (hvedemel eller fuldkornsmel)
  • 100 g havregryn
  • 30 g kokos
  • 50 g grofthakkede mandler
  • 6 spsk rørsukker
  • korn fra 1/2-1 stang vanilje (eller 1 tsk vaniljesukker)
  • 150 g koldt smør i tern ( eller 1,5 dl flydende margarine)

FYLD

  • 500 g frugt F.eks. rabarber, jordbær, kirsebær, solbær, stikkelsbær
  • 80 g sukker

SERVERING

  • Creme fraiche
  • Vaniliesukker

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Bland frugten med sukkeret og kom det i et ildfast fad. Frugten behøver ikke være tøet op, hvis du bruger frossen frugt.
  • Kom alle de tørre ingredienser til crumbledejen i en skål
  • Tilsæt smørret
  • Smuldr det hele med fingrene til en jævn masse
  • Fordel crumble-dejen ovenpå frugten og sæt fadet i ovnen.
  • Bages i midten af ovnen i ca 20 minutter eller til overfladen er sprød og gyldenbrun. 
  • Rør creme fraiche med lidt vaniljesukker og server til. 
Crumble er god både som dessert - især om sommeren - eller til en kop eftermiddagste om vinteren

Crumble er god både som dessert – især om sommeren – eller til en kop eftermiddagste om vinteren