Aftensmad

Citronmarineret kartoffelsalat

Citronmarineret kartoffelsalat

Inspirationen til denne citronmarineret kartoffelsalat kom da jeg var indlagt på Skejby Sygehus med min ældste datter. Hun skulle igennem en større rygoperation og var indlagt en uge efter.

Man hører ofte, at maden på de danske hospitaler er alt for ringe og ikke smager af noget. Det er jeg så helt mening i!

Denne citronmarineret kartoffelsalat blev serveret lun med italiensk farsbrød til. Og det smagte så hulens godt, at jeg straks gik i køkkenet og fik lavet noget tilsvarende. Jeg synes selv resultatet er blevet ganske godt ;o)

Citronmarineret kartoffelsalat

Den lune kartoffelsalat er marineret i en delikat citrondressing og serveret med spinat, rucola, radiser og ristede solskikkekerner. Perfekt til sommerens grilleretter.
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 750 g kartofler
  • 1/2 pose frisk spinat
  • 1/2 bakke rucola
  • 1 bundt radiser
  • 50 g ærter eller edamammebønner
  • 50 g solsikkekerner eller pinjekerner

Dressing

  • 1 citron, brug både skal og saft
  • 3/4 dl olivenolie
  • 1/2 spsk flydende honning
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og kog dem. Når de er kølet af, skæres de i skiver. Alternativt kan du koge kartoflerne med skræl på og pille dem derefter. Eller brug kolde kartofler fra dagen før.
  • Skyl spinat og rucola. Kom begge dele i en stor gryde, en wok eller på en stor pande. Der må godt hænge lidt vand ved.
  • Tænd på middelvarme og lad det falde lidt sammen. Tilsæt kartoffelskiverne og varm dem godt igennem.
  • Skær radiser i tern og tilsæt dem sammen med ærter/edamammebønner. Varm igennem.
  • Riv citronskallen fint og pres saften af citronen.
  • Ryst dressingen sammen i et jævningsryster eller et syltetøjsglas med låg. Smag godt til.
  • Fordel dressingen over kartoffelsalaten og server lun.

Spis f.eks. citronmarineret kartoffelsalat til

Italiensk farsbrød med squashgetti i tomatsovs Italiensk farsbrød

Roastbeef Roastbeef

Skipper Skræk frikadeller Skipper Skræk frikadeller

Citronmarineret kartoffelsalat
Kartoffelsalat med radiser, spinat og rucola marineret i en skøn citrondressing