Suppe

Champignonsuppe med spinat

Cremet champignonsuppe med spinat

En skøn, varmende suppe med masser af smag er lige hvad vi har brug for i kolde vintermåneder. Eller bare på dage, hvor der gør med noget varmt feel-good mad.

Basis for suppen er champignon. Det kan sagtens være andre former for svampe eller en blanding af flere forskellige.

Jeg putter spinat i for at give lidt ekstra vitaminer, struktur og farve. Spinaten kan være frisk, fra frost eller kan helt udelades.

Server suppen med lidt brød, f.eks. langtidshævet speltbrød eller pestobrød.

Champignonsuppe med spinat

Brug champignon til denne suppe eller en blanding af flere forskellige slags svampe. Server suppen med godt brød. F.eks. pestobrød.
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie*
  • 1 finthakket løg*
  • 1 spsk paprika*
  • 500 g champignon
  • 2 l vand*
  • 3 hønseboullionterninger* brug grønsagsboullion for vegetarisk version
  • 2 spsk soya*
  • 2,5 dl madlavningsfløde* eller piskefløde
  • 1 tsk salt*
  • 1/2 tak peber*
  • 1/2 pose frisk spinat, ca 100 g eller brug frossen, helbladet spinat*
  • 2 spsk citronsaft*

Sådan gør du

  • Sauter det finthakkede løg i olivenolie sammen med paprika. Steg til løget er blevet klart, men ikke brunt. Brug en stor gryde.
  • Tilsæt champignoner og steg ved god varme til de “har smidt” væden og er blevet let gyldne. Det tager ca 5-6 minutter. Vend i dem undervejs.
  • Tilsæt vand, boullionterninger og soya. Lad suppen koge ca. 10 minutter Ved lav varme.
  • Tilsæt madlavningsfløde og spinat. Hvis spinaten er meget grov, kan du evt skære eller plukke den i lidt mindre stykker. Lad suppen koge til spinaten er faldet sammen.
  • Smag suppen til med salt, peber og citron. Måske skal der justeres med lidt mere paprika eller citronsaft.
  • Server suppen rygende varm evt tilføjet lidt kødboller eller kylling. Giv brød til.

*Ingredienser fra basislager