Aftensmad

Calzone – indbagt pizza med pasta og kødsovs på kun 30 minutter

Hjemmelavet indbagt calzone er billigere og sundere end pizzamandens

Når fredagsmiddagen står på pizza er det nærliggende at hente eller bestille en ved pizzamanden. For det er jo så dejlig nemt. Men det er også dyrt! Og helt ærligt, så ved vi jo ikke rigtig hvad der kommer i.

Du kan lave den selv meget hurtigere, billigere og sundere end pizzamanden kan. Og det er faktisk rigtigt ;o) Det kræver kun en rulle færdig pizzadej, en rest pasta med kødsovs og en gang revet ost. Og så ca. 10 minutters forberedelse og 20 minutter i ovnen.

Jeg plejer at indkøbe en stak færdig pizzadej når jeg ser det på tilbud – typisk til en 10’er – og putte dem i fryseren. Og så laver vi dobbeltportion pasta med kødsovs torsdag aften – den hurtige udgave på kun 12 minutter med masser af grønsagsfyld – og stiller i køleskabet. Revet ost har jeg også i fryseren. Så er det bare at tage dej og ost ud af fryseren om morgen, samle pizzaen om aftenen og så 20 minutter i ovnen. Så nemt er det!

Og hvor meget pasta med kødsovs skal der så til? Tja, jeg bruger det jeg har – mængden varierer. Men tjek billedet her:

Calzone indbagt pizza med fyld af pasta med kødsovs

Pizza Calzone med fyld af pasta med kødsovs. Det er nemmere, billigere og sundere end at købe den ved pizzamanden.

Calzone – indbagt pizza med pasta og kødsovs på kun 30 minutter

  • 1 rulle pizzadej (jeg køber altid den grove udgave)
  • 1 portion pasta med kødsovs
  • 100 g revet ost
  • Evt. frisk salat som tilbehør
Calzone. Indbagt pizza med

Hjemmelavet indbagt calzone med et fint fletmønster

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Rul dejen ud og lad den ligge på det bagepapir, der følger med.
  3. Læg en stribe kødsovs på midten og drys med ost.
  4. Skær dejen i siderne i skrå strimler i ca. 2 cm bredde.
  5. Start med at folde enderne ind over kødsovsen. Flet nu en strimmel ad gangen ind over midten, så der kommer et fint fletmønster.
  6. Træk pizzaen over på en bageplade ved at trække i bagepapiret.
  7. Bag pizzaen midt i ovnen i 20 minutter til overfladen er brun og sprød.
  8. Server evt med en blandet salat.

Hjemmelavet indbagt calzone er billigere og sundere end pizzamandens

Tip! Hvis du ofte får pasta med kødsovs, kan du gemme rester i fryseren hver gang. Sæt en stor bøtte eller frysepose i fryseren og fyld rester på til du har nok til en pizza.