Lækkerier

Brombærmuffins

Brombærmuffins

Når grøftekanterne om efteråret vælder over med brombær, så skynd dig at plukke en masse og lav de her lækre brombærmuffins.

Det lille hint af kanel giver en skøn smag. Og sammen med brombærrene selv, giver creme fraichen en lækker, fugtig krumme, der både smager godt, men også sikrer at muffins’ene også smager godt efter en dag eller 2 – hvis de da ikke er spist inden da.

Brombærmuffins

Lækre brombærmuffins med en fugtig krumme, der smager dejligt af kanel og en sprød overflade. Brug friske eller frosne brombær.
Antal 14 stk
Kategori: Kage
Søgeord: Brombær, bær, Cupcake, Kage, Muffins

Ingredienser

Tørre ingrediener

  • 325 g hvedemel
  • 1 spsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 2 tsk vaniliesukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk stødt kanel

Våde ingredienser

  • 2 æg
  • 2 1/4 dl creme fraiche eller yoghurt naturel
  • 200 g sukker
  • 8 spsk smeltet smør kan erstattes af flydende margarine

Desuden

  • 200 g brombær kan være friske eller optøede fra frost
  • 14 stk muffinsforme

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme
  • Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål.
  • Bland alle de våde ingredienser i en skål.
  • Vend de våde ingredienser over i de tørre ingredienser. Det skal blot vendes sammen, ikke piskes eller røres kraftigt.
  • Er brombærrene meget store, kan de med fordel halveres.
  • Bruger du frosne brombær, skal de dryppes godt af i en sigte.
    Brombærmuffins
  • Vend brombærrene forsigtigt i dejen.
  • Fordel dejen i muffinformene. Fyld kun formene 2/3 op, så der er plads til de kan hæve.
  • Har du en muffinform med plads til flere muffins, så placer papirformene heri. Jeg smører lidt flydende margarine på selve formen, så kagerne ikke hænger i, hvis de hæver op over papirformene.
    Brombærmuffins
  • Bag muffinsene i 20 minutter. Prøv med en strikkepind, kødnål eller lignende om der hænger dej ved når du stikker den ned i midten. Hvis ja, skal muffinsene bage en smule længere. Et par minutter kan sagtens være nok.
Brombærmuffins
Lækre brombærmuffins med en fugtig krumme, der smager dejligt af kanel og en sprød overflade. Brug friske eller frosne brombær.

Opskrift på brombærmuffins

  • Disse muffins har en skøn ganske let, krydret smag af kanel og har en dejlig saftig krumme.
  • Når der kommer natron i dejen, så bliver overfladen let sprød. Hvis nu, muffins’ene ikke bliver spist på én dag – og det er der en stor risiko for at der gør.
  • Du kan selv vælge om du vil bruge creme fraiche, yoghurt naturel, ymer eller tykmælk til disse muffins. Hovedsagen er bare, at det er et surmælksprodukt, for det aktiverer natron’et.
  • Natron gør, at overfladen bliver let sprød, hvorimod bagepulver giver hæve-evnen.
  • Gem muffins i en plastboks med låg, hvor de kan holde sig et par dage. Det holder dem fugtige. Til gengæld kan sprødheden ikke holde sig, når de bliver overdækket.
  • Du kan bruge både friske og frosne brombær. De frosne skal dryppe godt af inden de kommer i dejen.
  • Er brombærrene meget store, kan de med fordel halveres. Typisk er skov-brombær – dem der vokser vildt i naturen – er ofte lidt mindre dem, der er dyrket.
  • Brug papirforme til dine muffins. Men sæt dem gerne i en muffin-form, når de bages. Så holder de bedst faconen og flyder ikke så let ud. Jeg smører som regel det øverste af kanten på muffinformen med lidt flydende margarine. Så hænger dejen ikke fast, når den hæver op over papirformen.
Brombærmuffins
Lækre brombærmuffins med en fugtig krumme, der smager dejligt af kanel og en sprød overflade. Brug friske eller frosne brombær.