Aftensmad, Frokost

Blomkålssalat med rejer

Blomkålsrejesalat

Den pragtfulde blomkål har fået hovedrollen i denne skønne og nemme salat, der både kan spises til frokost eller til aftensmad.

De bløde rejer går supergodt til den sprøde blomkål og med både mandler og granatæblekerner på toppen er der garanti for både knas og flotte farver.

Du kan udelade rejerne, hvis du vil lave salaten som tilbehør eller blot ønsker en vegetarisk variant. Du kan også skifte rejerne ud med røget eller fersk laks eller lidt stegt kylling. Det er op til dine præferencer og smagsløg.

Blomkålssalat med rejer

  • 1 blomkål
  • 3 spsk persilleolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 bundt radiser
  • 400 g rejer
  • 2 avocado
  • 50 g mandler
  • 1 granatæble
  • Salatblade, f.ek.s hjertesalat
Under avocado og rejer gemmer sig den sprøde, fintskårne blomkål vendt i persilleolie

Under avocado og rejer gemmer sig den sprøde, fintskårne blomkål vendt i persilleolie

Sådan gør du

  1. Rist mandlerne på en tør pande. Hak dem groft når de er kølet lidt af.
  2. Snit blomkålen i tynde skiver på et mandolinjern. Har du ikke et mandolinjern, kan du rive blomkålen på den grove side af rivejernet.
  3. Snit også radiserne på mandolinjernet eller skær dem tyndt med en kniv.
  4. Bland blomkål og radiser med persilleolie og citronsaft.
  5. Skær avocado i tern og tag kernerne ud af granatæblet.
  6. Fordel salatblade på et stort fad. Arranger blomkålen ovenpå.
  7. Læg en stribe avocadotern og en stribe rejer ovenpå.
  8. Drys med mandler og granatæblekerne lige inden servering.