Aftensmad

Barbecuemarinerede kyllingefrikadeller med coleslaw

Kyllingefrikadeller i barbecue

Disse barbecuemarinerede kyllingefrikadeller med coleslaw er lækkert på en sommerdag, hvor energien eller lysten til at stå i køkkenet ikke er til stede eller hvor du bare gerne vil have et let måltid.

Kyllingefrikadellerne er med revet squash, bagt i ovnen, vendt i en skønt krydret barbecuesovs og serveret med coleslaw i et pitabrød. En nem og let lille håndmad.

Prøv også barbecuemarinerede kyllingelår

Barbecuemarinerede kyllingefrikadeller med coleslaw

Barbecuemarinerede kyllingefrikadeller er fyldt med revet squash, bagt i ovnen, vendt med skønt krydret barbecuemarinade og serveret i et pitabrød med coleslaw.
Antal 4 personer

Ingredienser

Kyllingefrikadeller

  • 450 g hakket kylling
  • 1 groft revet squash
  • 1 finthakket løg*
  • 1 æg*
  • 1 dl havregryn*
  • dl vand*
  • 1 tsk salt*
  • peber*
  • lidt fedtstof til det ovnfaste fad*

Barbecuemarinade

  • 2 spsk tomatpure*
  • 3 spsk ketchup*
  • 1 fed presset hvidløg*
  • spsk brun farin*
  • 4 spsk soya*
  • 1 spsk honning*
  • 1/4 tsk cayennepeber* evt 1/2 tsk hvis du kan lide det stærkt

Coleslaw

  • 200 g fintsnittet spidskål
  • 200 g revet gulerod*
  • dl creme fraiche
  • 2 tsk honning*
  • 2 tsk dijonsennep*
  • 1 tsk salt*
  • 2 tsk løgpulver*

Til servering

  • 4 pitabrød* eller napolibrød fra Rema1000
  • salatblade*

Sådan gør du

Barbecuesauce

  • Rør alle ingredienser til barbecuesaucen sammen.
  • Start med kun lidt cayennepeber og smag til om der skal mere til.

Kyllingefrikadeller

  • Riv squashen på den grove side af rivejernet og pres overskydende væske fra
    Kyllingefrikadeller
  • Rør squash sammen med hakket kyllingekød og alle de øvrige ingredienser
  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme
  • Smør et ovnfast fad med lidt fedtstof, eks. olie eller flydende margarine
  • Form frikadeller af kyllingefarsen med en ske dyppet i vand. Læg dem i det ildfaste fad. Jeg får ca. 30 friadeller af denne portion.
  • Stil fadet i midten af ovnen og steg frikadellerne i ca. 12 minutter, de skal gerne være næsten møre.
  • Hæd barbecuesaucen i fadet og vend frikadellerne godt rundt, så de alle er dækket af saucen.
  • Giv frikadellerne ca 10 minutter mere i ovnen
    Kyllingefrikadeller i barbecue

Coleslaw

  • Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet
  • Snit spidskålen så fitn som muligt
  • Rør creme fraichen med de øvrigt ingredienser til dressingen. Smag til.
  • Vend spidskål og gulerødder i dressingen og lad den gerne trække nogle minutter.
  • Lige inden servering hældes overskydende være fra.

Servering

  • Lun brødene og læg salatblade i
  • Fyld med coleslaw og top med frikadellerne
    Kyllingefrikadeller i barbecue og pita

*Ingredienser fra basislager

Kyllingefrikadeller i barbecue og pita
Barbecuemarinerede kyllingefrikadeller er fyldt med revet squash, bagt i ovnen, vendt med skønt krydret barbecuemarinade. Server evt. i pitabrød sammen med coleslaw

Kyllingefrikadeller har typisk brug for et godt “spark” for at hæve sig smagsmæssigt over det jævne. Og det spark giver barbecuesaucen! Og sammen med coleslaw og pitabrød har du et smagsmæssigt meget velkomponeret og mættende måltid.

Måske ser det ud til der er mange ingredienser og mange trin i fremgangsmåden. Men frikadellefarsen er rørt sammen på 4-5 minutter inkl. rivning af squash. Og når du alligevel har rivejernet fremme, er det hurtigt at rive gulerødder også. Du kan også tage den nemme vej og købe en færdig kål- eller coleslaw blanding i supermarkedet.

Men både barbecuesauce og dressing til coleslaw er hurtigt rørt sammen mens frikadellerne bage i ovnen. Og så kan du endda også nå at klare opvasken ;o)