Aftensmad, Salat

Auberginesalat med sprøde brød chips

Auberginesalat

Tænd ovnen og gør klar til en lækker fyldig salat. Den egner sig rigtig godt til buffet, simpelthen på grund af de fine farver. Men du kan også servere den til stegt kylling eller sammen med små krydrede kødboller.

Her er en bund af frisk spinat, ovenpå er der bagte auberginer, sprøde brød chips, dejligt søde grillede peberfrugter og det hele er toppet med en cremet yoghurtdressing med tahin samt granatæblekerner.

Udover at skylle spinaten, skal du faktisk bare stoppe det hele i ovnen – ikke på én gang, det går nok ikke. Men lidt efter lidt. Og mens den ene del tilbereder, kan du forberede den næste.

Auberginesalat

Auberginesalat med sprøde brød chips

  • 1 pose skyllet, frisk spinat eller anden type salat
  • 2 auberginer
  • Olivenolie
  • En rest daggammelt brød. Pita fra fryseren kan også bruges.
  • Rosmarin
  • Salt
  • 2 røde peberfrugter
  • Kerner fra 1/2 granatæble
  • 1 portion tahindressing

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på grill-funktionen.
  2. Læg de røde peberfrugter på en bageplade med bagepapir og stil den i ovnen. (Pas på at bagepapiret ikke rører grill-elementerne! Så kan der altså gå ild i det). Husk at lade ovndøren stå på klem.
  3. Grill peberfrugterne på alle sider til de er helt sorte. Tag dem ud og læg dem i en plastikpose eller en skål med låg. Lad dem køle af 10-15 minutter. Derefter er det nemt at guiden den sorte skal af. Skær kødet i mindre stykker.
  4. Skru ovnen ned på 225 grader.
  5. Imens peberfrugterne griller, skærer du brødet i tynde skiver/mindre stykker. Fordel brødet på en bageplade og dryp med olivenolie. Drys med rosmarin og groft salt.
  6. Stil pladen i ovnen og bag brødet til det er gyldent og sprødt. Vend rundt i brødet undervejs og pas på det ikke bliver sort. Tag pladen ud af ovnen.
  7. Skær auberginerne i ca 1 cm tykke skiver. Læg dem på 2 bageplader med bagepapir. Dryp med olivenolie. De skal allesammen have lidt olie på, men de skal ikke svømme i olie.
  8. Bag auberginerne til de er lysebrune. Det tager 7-10 minutter, alt efter din ovn.
  9. Skyl spinat eller salat og fordel det på et stort fad. Læg brød crouton’erne rundt i kanten. Læg dernæst aubergineskiver i en spiral.
  10. Fordel granatæblekerner over salat og dryp afslutningsvis med tahindressing.