Morgenmad og brød

Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager

Efter at have levet af tykke pandekager i “stacks” på 2 ferier i USA i løbet af de seneste par år, er vi blevet nærmest afhængige af at lave dem selv når vi har tid til en god fælles familie søndagsmorgenmad.

Amerikanerne laver pandekager op til et par cm tykke og en større diameter. Så serverer de 3 stk pr mand med en klat smør og en ordentlig gang sirup. Så har du også et helt måltid, der kan holde dig i gang i flere timer.

Pandekagerne er også et fast indslag på bordet når der er gæster – selvfølgelig sammen med æg, bacon og brunchpølser samt friskbagt brød som f.eks. langtidshævet speltbrød. Men de serveres mere som en slags dessert end et egentligt helt, måltid.

*Du kan også lave en pandekagevariant, der er lidt sundere og som sagtens kan nydes på hverdage.

Amerikanske pandekager

  • 275 g hvedemel
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 1½ tsk bagepulver
  • ½ l mælk
  • ½ tsk vaniljepulver eller kornene fra ½ vaniljestang. Alternativt 2 tsk vaniljesukker.
  • 2 æg
  • Smør eller flydende margarine til stegning
  • Sirup, chokoladesovs, syltetøj og sukker til servering.

Sådan gør du

  1. Bland mel, salt, sukker, vanilje og bagepulver i en skål.
  2. Pisk mælken i.
  3. Del æggene i blommer og hvider. Kom blommerne i dejen og pisk hviderne stive.
  4. Vend og fold nu de piskede hvider i dejen.
  5. Varm en pande op med lidt fedtstof.
  6. Kom 3-4 klatter dej på panden, brug ca ½ dl til hver pandekage.
  7. Lad dem stege ca 2 min. Når overfladen ser fast ud og der er dannet bobler, er pandekagen klar til at vende. Steg dem 1-2 minutter på hver side.
  8. Læg dem på en tallerken efterhånden som de bliver færdige.
  9. Kom lidt fedtstof på panden hver gang du laver en ny omgang.
  10. Server med sirup, chokoladesovs eller syltetøj og sukker.

Tip! I stedet for at piske hviderne kan du komme de hele æg i dejen. Men dejen bliver lækrere og mere luftig med piskede hvider.