Frokost

Æggesalat. Til sild og sandwichfyld.

Æggesalat

Den klassiske æggesalat hører sig til ovenpå marinerede sild på et godt frokostbord. Den er et helt uundværligt indslag til vores frokost til påske, pinse og jul. Eller bare til en god weekendfrokost.

Rigtig mange gange har jeg også rørt en æggesalat, tilført karse og lagt dem mellem 2 stykker godt brød. Så er de pakket i plastfolie og lagt i pres mellem 2 tallerkener. Nogle timer – eller dagen – efter har du de lækreste sandwich!

En æggesalat lavet med creme fraiche er knap så cremet og mere “flydende” end en æggesalat lavet på ren mayonnaise. Til gengæld er den en hel del lettere i kalorieregnskabet.

Æggesalat – til sild, til pålæg og til sandwich

Den klassiske æggesalat er supergod på en sildemad og hører sig derfor til på ethvert påske-, pinse- og julefrokostbord. Salaten er dog også god som selvstændigt pålæg og især i sandwich.
Antal 6 personer

Ingredienser

  • 4 æg
  • 0,5 spsk finthakkede cornichon'er svarer til ca 5 små
  • 0,5 dl creme fraiche 18% kan erstattes med skyr
  • 0,5 dl mayonnaise
  • 1,5 tsk karry
  • 0,5 tsk salt
  • peber
  • evt karse

Sådan gør du

  • Kog æggene i 10 minutter. Brus dem over med koldt vand. Lad dem afkøle.
  • Pil æggene og hak dem. Brug evt en æggedeler, hvor ægget lægges i på forskellig led, så får du fine tern
  • Rør alle ingredienserne sammen til dressingen.
  • Hak cornichonerne fint og kom dem i dressingen sammen med de hakkede æg.
  • Smag til med karry, salt og peber.

TIP! Pynt æggesalaten med karse, hvis du vil have lidt pynt. Rør karsen i salaten, hvis du bruger den til sandwich. Karse passer rigtig godt til æg.

Andre gode salater til frokostbordet

Hjemmelavet skinkesalat - fuglekvidder Skinkesalat, også kaldet fuglekvidder

Klassisk hønsesalat Hønsesalat med bacon, champignon og asparges