Aftensmad

Abrikosglaserede grillspyd

Abrikosglaserede spyd

Disse spyd med smag af karry og sød abrikos er en klar favorit på grillen hjemme hos os. Jeg er en f dem, der godt kan lide varm frugt i min mad og især abrikoser er rigtig gode i varme retter. Her får abrikoserne perfekt samspil med karry, ingefær, hvidløg og spidskommen og det hele går bare op i en højere enhed.

Jeg bruger gerne svinemørbrad, som jeg skærer i tern. Det er mørt kød, som egner sig godt til at blive grillet, da det ikke kræver særlig lang tilberedningstid. Svinekødet kan sagtens skiftes ud med kyllingebryst eller stykker af mørt oksekød.

Marinaden er varm, for jeg synes smagen kommer bedst frem når løget får lov at blive blødt. Men er tiden ikke til det, kan du sagtens rører alle ingredienser sammen kolde, så får du bare en lidt skarpere løgsmag. Du kan i givet fald rive løget i stedet for at hakke det.

Server spyddene med dit favorittilbehør til grillmad. F.eks. blomkålstaboulehgrillet majssalat eller ristede grønsager.

 

Abrikosglaserede grillspyd

Antal 4

Ingredienser

Marinade

  • 1 Finthakket løg
  • 1-2 fed Presset hvidløg
  • 1 spsk Revet ingefær
  • Lidt olie
  • 3 spsk Abrikosmarmelade
  • 3 spsk Hvidvinseddike
  • 1 spsk Karry
  • 1/2 spsk Spidskommen
  • 2 tsk Salt

Desuden

  • 400 g Svinekød Brug f.eks. mørbrad
  • 16 Abrikoser
  • 1 Rødløg

Sådan gør du

  • Varm en smule olie op i en gryde og sauter løget til det bliver blødt. Tilsæt hvidløg og ingefær.
  • Tilsæt nu eddike , marmelade, karry og spidskommen. Rør godt rundt og lad massen afkøle en smule.
  • Skær kødet i tern, hvis det ikke er skåret i forvejen. Kom kødet ned til marinaden og lad det stå og marinere i minimum 1/2 time og gerne natten over.
  • Skær rødløget i mindre stykker.
  • Sæt nu skiftevis kød, abrikos og et stykke rødløg på spyddene. Fortsæt til der ikke er mere.
  • Grill spyddene på alle sider til kødet er mørt, ca. 2-3 minutter på hver side. Vend ofte, da sukkeret i marinaden karamelliserer og kan nemt blive sort
  • Server spyddene med dit favorittilbehør. F.eks. denne blomkålstabouleh, der også indeholder abrikoser.

TIP! Sæt kødet til at marinere dagen før, så er det lynhurtigt at trække det på spyd sammen med abrikoser og rødløg.

Abrikosglaserede spyd er perfekte at grille, men de kan også laves på pande eller i ovn.

Abrikosglaserede spyd er perfekte at grille, men de kan også laves på pande eller i ovn.